Hitelvonal:0670 216 90 03

1/ 2 -1/2 arányú ingatlanra történő jelzáloghitel igénylése

1/ 2 -1/2  arányú ingatlanra történő jelzáloghitel igénylése

Jelzáloghitel felvételén gondolkozik, de az ingatlannak nem ön az egyetlen tulajdonosa? az alábbi bejegyzésünk segít önnek megtalálni a megoldást.

Természetesen olyan ingatlanra is igényelhető jelzáloghitel, melynek 1, 2 vagy 3 tulajdonosa van. A jelzáloghitel folyósító bank beleegyező nyilatkozatot fog kérni a többi tulajdonostól, melyben beleegyeznek abba, hogy Ön jelzáloghitel kapcsán terhelje meg az adott ingatlant. Ennek a nyilatkozatnak a birtokában már lehetséges jelzáloghitel igénylése.

Amennyiben pozitív az ön jelzáloghitel kérelmének elbírálása, sor kerül a hitel és jelzálogszerződés aláírására, mely szerződést az ingatlan összes tulajdonosának alá kell írni. Ön lesz ennek a jelzáloghitel tartozásnak a fő adósa, a többi tulajdonos készfizető kezessé válik. E fent említett esetnél egyoldalú közjegyzői okiratba foglalják a jelzáloghitel teendőivel kapcsolatos lépéseket. Ennek elkerülés végett célszerű kétoldalú közjegyzői okiratot készíteni a jelzáloghitel kapcsán, így a többi adóstárs nem készfizető kezes, csak fedezetnyújtó lesz. Természetesen nemfizetés esetén, ha a többi adóstárs nem vállalja át a törlesztőrészletek fizetését az ingatlan elárverezésre kerülhet, hogy a bank kielégítse jelzáloghitel kintlévőségét. Bár véleményem szerint ebben az esetben a tulajdonostársak élhetnek elővételi jogukkal.

Jelzáloghitel igényléséhez, vagy  meglévő hitelkiváltás esetén, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

Kulcsszavak: hitelkiváltás, jelzáloghitel, hitel

Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!