Hitelvonal:0670 216 90 03

17 millióval nőtt a jenhiteles tartozása két év alatt!

17 millióval nőtt a jenhiteles tartozása két év alatt!

Nagy volt a kereslet rá mikor bevezették a jen hiteleket akkor még senki nem számolt a kockázataival. A még kedvezőbb kamatok vonzották a devizahiteles ügyfeleket, bár   intő jel volt, hogy például az OTP Bank a tartozás 160%-ára jegyezte be a jelzálogjogot. Az egyik akkoriban eladósodott ügyfél nagyot nézett a napokban, amikor a 20 milliós jelzáloghitelét akarta rendezni, mivel az ügyintéző arról tájékoztatta, hogy a fennálló tartozása nem kevesebb, mint 37 millió forint.
“Nagyot néztem, amikor a közelmúltban örökölt összegből rendezni kívántam a két éven át rendesen törlesztett 20 millió forintos lakáshitelemet. A bankban az ügyintéző némi számolgatást követően arról tájékoztatott, hogy a fennálló tartozásom 37 millió forint” – mondta Nagy Zsolt jenhiteles a Blikk magazinnak.

Az ügyfél még a gazdasági világválság kirobbanása előtt néhány hónappal jutott a hitelhez, elmondása szerint bár BAR- listás volt, szinte utána dobták a jenhitelt,ami számomra azért meglepő mert aktív bár listás ügyfelek finanszírozásával foglalkozó cégek nem folyósítottak jen hitelt, az OTP meg még úgyse. A felvett összegből egy 53 négyzetméteres szentendrei házat vett, de pótfedezetként az édesanyja lakását is bevonták az ügyletbe.

Az akkori árfolyam szerint 100 jenért körülbelül 140 forintot kellett adni, de  jelenleg 245 forintnál tart az árfolyam. Az adós először akkor sejtett rosszat, amikor kapott a banktól egy levelet, hogy az árfolyamveszteség miatt az édesanyja lakásának teljes értékét eljelzálogosították, ráadásul a hitele havi törlesztő részlete 80 ezerről 140 ezer forintra emelkedett.

“Amikor az örökséghez jutottam, az első gondolatom az volt, hogy kifizetem a bankhitelt. A válság miatt úgy 26 millióra saccoltam a kifizetendő összeget, de szóhoz sem jutottam, amikor meghallottam, mennyit követelnek. Az ügyintéző azzal védekezett, hogy tájékoztatást kellett kapnom a kockázatokról. Igen, és én éppen a bank brókerének ajánlásukra vettem föl devizában a hitelt, én ugyanis nem vagyok pénzügyi elemző! Ezek után se tanácsot, se segítséget nem kaptam. Legszívesebben hagynám a házat és a hitelt a fenébe, a havi törlesztő részlet áráért csili-vili lakást bérelhetnék, és nem kellene 60 éves koromig nyögni a részleteket. Csakhogy akkor elveszne a nyugdíj előtt álló édesanyám lakása is” – mondta a lapnak Nagy Zsolt.

Becslések szerint ezrek járhatnak hasonló cipőben országszerte.H a  fent említett ügyfél akkor mint ő mondta pénzügyi elemzőt kér fel ,vagy csak egy egyszerű hitel közvetítőt mint én ,bizonnyal nem jár így,mert egy valamit magára is adó hitel közvetítő lebeszélte volna a jen alapú  hitelről.Az a minimum ,hogy tájékoztatat volna a jen hitel kockázatáról.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!