Hitelvonal:0670 216 90 03

Mennyibe kerül az államnak a bedőlt hitelek megvásárlása?

Mennyibe kerül az államnak a bedőlt hitelek megvásárlása?

A bankadóról szóló eddigi háttértárgyalásokon a bankok nagyon keményen léptek fel, üzleti kivonulást emlegettek, és azzal fenyegettek, hogy visszafogják hitelezési tevékenységet Magyarországon – számolt be az MR1-Kossuth Rádió. A bankadóért cserébe a kormány a Nemzeti Eszközkezelőt állítaná föl. Kérdés, hogy mibe kerülne a bedőlt hitelek felvásárlása a társaságnak.

Háromtagú kormányzati tárgyalódelegáció folytatja majd az egyeztetést a pénzintézetekkel arról, hogy mivel ellentételezzék a 200 milliárdos, illetve a bankok esetében 120 milliárdos különadót. A pénzintézeteknek felajánlott lehetséges „cserealap” a Nemzeti Eszközkezelő Társaság lehet.

Ennek felállítása azért jó a bankoknak, mivel ide pakolná az állam a bankoktól átvett rossz hiteleket, amelyek az így felszabaduló céltartalékokból kifizethetnék az adót.

Ma 90-100 ezer olyan lakáshiteles lehet Magyarországon, akinek 90 napon túli a tartozása. Normál piaci körülmények között az ő ingatlanaikat a bankoknak előbb-utóbb el kellene árvereztetniük, hogy megtérüljön a hitelük. Ezeket venné meg az Eszközkezelő a bankoktól.
Kérdés az állam ezeket a rossz hiteleket mennyiért tudja megvásárolni a bankoktól hiszen ha ezeket a hiteleket a piacon értékesítenék a bankok, 40 százaléknál biztosan nem kapnának többet. Tehát az állam jó alku pozícióban van. A rádió becslése szerint 100 milliárd forintot fizethet ki tehát az állam a bedőlt hitelesekért.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani (hitelkiváltás), kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!