Osteoarthritis. Az osteoarthritis okozta térdfájdalmak csökkentése

osteoarthritis

Osteoarthritis (OA) Part 3: Pathophysiology

Egyes vizsgálatok szerint a boswellia átlagosan 2 héten belül képes javulást elérni a fájdalom és az ízületi merevség tekintetében. Sőt, a reumás és oszteoartritiszes osteoarthritis között a gyulladás csökkentésében a boswellia hatékonyabbnak bizonyult a receptre kapható gyógyszereknél, de az artritiszes fájdalom csökkentésében is kedvezőbb hatású volt egyes esetekben, mint az aszpirin és egyéb fájdalomcsillapítók.

A Boswellia állatkísérletekben kísérletileg előidézett oszteo- és reumatoid artritisz esetében is mérsékelte az artritisz által érintett területet, osteoarthritis duzzanatot, valamint csökkentette a citokin nevű gyulladásos ingerületátvivő molekulák képződését.

osteoarthritis ízületek a medence után fájnak

Embereken végzett kísérletekkel bizonyították, hogy a harpagozidot tartalmazó ördögkarom-kivonat nagymértékben képes mérsékelni a fájdalmat osteoarthritis esetén a térdben és a osteoarthritis, illetve a reumatikus- és derékfájdalmakat is csökkenteni tudja. A kutatók nem teljesen ismerik még a növény fájdalomcsillapító hatásmechanizmusát, osteoarthritis valószínűsítik, hogy erőteljes antioxidáns és gyulladásgátló képességének köszönhető mindez.

váll fájdalom a vállízület alatt meddig fáj az ízületek ízületi gyulladás esetén

Osteoarthritis jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy az ördögkarom segíthet megakadályozni osteoarthritis tumor nekrózis faktor TNF-alfaa citokin sejtjelző fehérje gátlását, amely részt vesz a gyulladásban a testben, mivel szabályozza az immunrendszert. Ez azért lényeges, mert ha a TNF-alfa túlaktiválódik, akkor krónikus gyulladás keletkezhet, és ez számos betegséghez vezethet.

Osteoarthritisszel kapcsolatos kutatási osteoarthritis.

osteoarthritis

Hasznosvélemények