Hitelvonal:0670 216 90 03

A hitelközvetítők jövője

A hitelközvetítők jövője

A válság öntisztító hatása mellett az új szabályozás tovább tizedeli a Magyarországon működő hitelközvetítőket. 2011-re 10-15 ezerre csökkenhet a számuk. Akinek sikerült talpon maradni, rövidesen azoknak is dönteniük kell, hogy függő vagy többes hitelközvetítő ügynökké válnak.

Többes hitelközvetítő ügynökök lesznek azok, akik, illetve amely vállalkozások megfelelnek az új előírásoknak. Ennek értelmében szeptembertől PSZÁF-engedélyhez kötött a működésük, jövő januártól pedig hatósági vizsgával is kell rendelkezniük.
A – korábbi mobilbankári hálózatnak megfelelő – függő ügynökök ezt követően csak egy bank termékeivel foglalkozhatnak.

Vizsgáljuk meg azt, hogy egy függő ügynököknek mi alapján érdemes egy adott banknál megvetni a lábát. Az első szempont a forgalom, vagyis célszerű annál a pénzintézetnél maradni, ahová korábban is a legnagyobb volumenben közvetített hiteleket a hiteltanácsadó.

A másik lényeges pont az, hogy az adott bank hiteltermékei lefedjék a piaci igények döntő százalékát.. A hitel közvetítők az évek során megismerhették a bankok engedélyezési eljárását. Amelyik bank  akadozó minősítési rendszerrel dolgozik, az szinte elfelejtheti a függő hitelközvetítő ügynököket.

Nem utolsó szempont a hitelek után járó jutalékszint, bár ebben a tekintetben is érdemes mérlegelni.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani (hitelkiváltás), kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan szabadfelhasználásu jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!