Hitelvonal:0670 216 90 03

Árcsökkenés a forint lakáshiteleknél

Árcsökkenés a forint lakáshiteleknél

Tovább mérséklődtek áprilisban a forintalapú lakáshitelek kamatai – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) napokban publikált adataiból. A jegybank kalkulációi szerint a háztartásoknak hazai devizában nyújtott lakáshitelek szerződésekben szereplő átlagkamata 8,74 százalékot ért el a negyedik hónapban, ez 68 bázisponttal alacsonyabb a márciusi értéknél..
Az erősödő
forinthitel-kínálat hatásai pedig már látszanak az új kihelyezésekre vonatkozó adatokon is. Az MNB mutatói alapján az áprilisban kihelyezett, bő 19 milliárd forintnyi lakáshitelnek már a 68 százaléka volt forintban denominált, 26,7 százalékot az eurókölcsönök képviseltek, a svájcifrank-hitelek elenyésző súlya mellett.
A piaci szereplők pedig arra számítanak, hogy ez a tendencia tartósnak bizonyulhat. A Raiffeisen Bank például az idén nemcsak a lakásvásárlási kedv élénkülését, hanem a forintalapú lakáshitelek terjedését is prognosztizálja. A hitelintézet, a Raiffeisen Bank  – több mint 2 százalékkal csökkentette a forint lakáshitelek kamatait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy ötmillió forintos, 240 hónapos futamidejű konstrukciónál
havi törlesztés mindössze 10 százalékkal magasabb, mint euró alapon. A bank jelenlegi akciójával a forint-lakáshitelezés további élénkítését kívánja elősegíteni. A promóció keretében a kedvező hitelkamatok mellett elengedik a hitelbírálati díjat is. Az elvárt önerő mértékének növekedése ellensúlyozható kiegészítő fedezet bevonásával, így a kiválasztott ingatlan alacsonyabb önerő mellett is megvásárolható. A piaci trendeket – napokban kiadott közleménye alapján – a Sopron Bank Zrt. sem hagyja figyelmen kívül: a hitelintézet akciósan 2 százalékponttal csökkentette az újonnan benyújtott piaci lakás- és szabad felhasználású forinthiteleket.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!