Hitelvonal:0670 216 90 03

Banki svájci frank hitelek

Banki svájci frank hitelek

A válság kirobbanását követően a bankok sorra függesztették fel a svájci frank alapú hitelek nyújtását. Márciusban még arról írhattunk,  az AXA értékesít még CHF-hiteleket, júniustól azonban ők is engedtek a nyomásnak és megszüntették a frankhitelt.
A bankok már 170-es árfolyamnál tudták, hogy dobbantani kell

A válsággal érkező fenyegető árfolyamkockázatra való hivatkozással elsőként az MKB Bank függesztette fel a svájci frank alapú hitelezést még 2008. október 13-án, azóta a bankok sorra követték a példájukat. Alig egy hétre tel az MKB Bank után a Raiffeisen Bank intett búcsút a frankhitelezésnek. 2008. november 17-én  csatlakozott hozzájuk a K&H Bank .


Az OTP Bank egészen 2009 tavaszáig tartotta a 2004. július elsején bevezetett konstrukciót, de olyan drága árazás mellett kínálták ezt a korábban oly népszerű hitelterméket, hogy az ilyen irányú ügyféligények  maguktól megszűntek, majd kiszállt a CIB és az Erste Bank is. Tavaly nyáron még az Allianz és az FHB is kínált frank alapú hiteleket, de  ők is levették a kinálatból. A sort augusztus közepén Budapest Bank folytatta, majd ősszel az UniCredit Bank is csatlakozott a többséghez.

Végül az AXA Bank is döntött és 2010. június 1. napjától megszüntette a CHF alapú hitelek folyósítását, ettől a hónaptól a bank ez irányú hitelkérelmet nem fogad be.

Jelenleg két pénzügyi vállalkozás – az UCB Ingatlanhitel Zrt. és az AEGON Magyarország Hitel Zrt. – svájci frank alapú jelzáloghiteléről tudunk beszámolni.

Az Aegon Hitel Zrt. -nél nőtt az euró alapú hitelek száma, a forinthitelek minimálisan nőttek, míg a portfolión belül a svájci frank hitelek száma jelentősen csökkent..

A frankhitelek nagysága március elsejétől nem haladhatja meg a fedezetként felkínált ingatlan hitelbiztosítéki értékének 45%-át. Ennek megfelelően egy 5 millió forintos lakáshitelhez legalább 11,1 millió forint értékű fedezetet kell biztosítani. Júniustól tovább szigorodott a lakáshitelezés, a hitelezhetőségi limit alapján amennyiben egy ügyfél forint alapú hitel igénylése esetén 80 ezer forint terhelhető jövedelemmel rendelkezik, akkor, ha frankhitel mellett dönt, akkor csak annyi hitelt kaphat, melynek a havi részlete nem haladja meg a 48 ezer forintot.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!