Hitelvonal:0670 216 90 03

Birtokfejlesztési hitelek

Birtokfejlesztési hitelek

A kölcsön kizárólag önálló helyrajzi számmal rendelkező legalább 1 hektár termőföld – szántó, szőlő, gyümölcsös valamint rét, legelő (gyep) művelési ágú terület tulajdonjogának adásvétel jogcímén történő megszerzésére nyújtható.

Igényeljen Jelzáloghitelt most és elengedjük a folyósítási jutalék/szerződéskötési díj 50%-át!

A kölcsön nyújtásának további feltétele, hogy a kölcsönigénylő meglévő földtulajdona és a vásárolni kívánt termőföld együttes mértéke nem haladhatja meg a 300 hektárt vagy a 6000 aranykorona értéket.

Ki igényelheti a hitelt?

A kölcsönt igényelheti minden nagykorú cselekvőképes magyar állampolgár, aki egyben mezőgazdasági termelő, valamint a birtokfejlesztési hitel kamattámogatásáról szóló 17/2007. (III. 23.) FVM rendelet (Rendelet) szerinti kamattámogatásra való jogosultsághoz kapcsolódó valamennyi feltételnek megfelel. Mezőgazdasági termelő: az a mezőgazdasági tevékenységet folytató, állandó belföldi lakhellyel rendelkező magánszemély vagy egyéni vállalkozó, aki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal illetékes kirendeltsége által kiállított regisztrációs igazolással, illetőleg regisztrációs számmal rendelkezik. A kölcsönigénylő életkora a kölcsön lejáratának évében nem haladhatja meg a 70. életévet.

Mekkora kölcsönt lehet igényelni?

A kölcsön minimális összege 1 millió Ft, maximális összege 75 millió Ft, de nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott szántó, gyep, legelő és rét művelési ágú termőföldfedezetek esetében a hitelbiztosítéki értékének 70 %-át, míg szőlő és gyümölcsös művelési ágú termőföldek esetében a hitelbiztosítéki értékének 50 %-át. A nyújtható kölcsönösszeg továbbá nem haladhatja meg a vételár kölcsönigénylő tulajdoni hányadára eső részét sem.

Milyen futamidőre?

A kölcsön futamideje minimum 5 év, maximum 20 év. A futamidő éveinek száma csak az ügyfél által választott kamatperiódus egész számú többszöröse lehet. A Birtokfejlesztési kölcsönhöz türelmi idő igényelhető, melynek hossza maximum 2 évig terjedhet.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!