Hitelvonal:0670 216 90 03

Csapdába csalt deviza hitel tulajdonosok- hitelkiváltás, hitel

Csapdába csalt deviza hitel tulajdonosok : 300 ezer család nem tudja fizetni a hitel törlesztést – hitelkiváltás, jelzáloghitel, hitel

Nagyjából 300 ezer család van kitéve a veszélynek, hogy a devizaalapú hitel tartozásukat nem tudják rendben törleszteni. Őket az állam és az MNB csalta be a deviza hitel csapdájába – vélekedett a Népszabadságnak nyilatkozva Matolcsy György az új kormány nemzetgazdasági minisztere. Nem az a megoldás azonban, hogy minden deviza hitel forint alapúvá váljon.

Ennek oka, hogy a 24 milliárd eurós állomány konvertálása megrendítené a forintot. Ugyanakkor, aki át szeretné váltani meglévő deviza hitel konstrukcióját, az az állami deviza hitel átváltási alaphoz fordulhatna. Ha a későbbiekben nem tudja fizetni az immár forintalapú törlesztést, akkor a tulajdonát átválthatja bérleti jogra. Az ingatlan tulajdonjoga a követeléskezelő alaptól az önkormányzatokhoz kerülne, ahol meg kellene állapodni az állampolgárral a bérleti díjról – magyarázta a lapnak Matolcsy.

Szavaiból az is kiderült, hogy amennyiben rendesen törleszti ezután adósságát a tulajdonos, akkor visszaszállhat rá az ingatlan tulajdonjoga. A deviza hitel korlátozására szerinte egyébként nincs szükség, de feltételeket kell szabni, így például azt, hogy ne lehessen egyoldalúan szerződést módosítani. Ez egyelőre ugyanis a gyakorlatban nincs így.

Beszélt arról is, hogy a következő hónapokban a közműdíjak alakulásáért felelős kormánytag, Fellegi Tamás a következő hónapokban tárgyalni fog valamennyi meghatározó közműcég vezetőjével. A költségeket kívánják felülvizsgálni, s kordában tartani az áremelkedést – szögezte le.

Forrás:ingatlanmagazin

Jelzáloghitel igényléséhez, vagy  meglévő hitelkiváltás esetén, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

Kulcsszavak: hitelkiváltás, jelzáloghitel, hitel

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!