Hitelvonal:0670 216 90 03

Döntött a kormány: EZ lesz a devizahitelekkel

Döntött a kormány: EZ lesz a devizahitelekkel

A kormány szerdai ülésén három tagú tárgyalódelegációnak adott megbízást, hogy a bankadóról a következő napokban megállapodásra jusson a bankszövetséggel: a bankoktól 120 milliárdot, a biztosítóktól 36 milliárdot, a pénzügyi szféra többi vállalkozásától további 30 milliárdot várnak – mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.

Devizahitelezés: fontos változások

Matolcsy a tájékoztatón jelezte, hogy nagy viták után a kormány döntött arról is, hogy július 1-től, azaz holnaptól ne lehessen bejegyezni deviza alapon jelzálog jogot, és bár erről a parlament csak 2-3 héten belül tud majd dönteni, de a jogszabály visszamenőleges hatályú lesz. A bankok pedig tudnak már a tiltási határidőről.

Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint az idén őszre lesz kész az a csomag, amely segít majd a bajba jutott devizahitelesek gondjain.

A fideszes honatya részleteket nem mondott a csomagról, csupán annyit közölt, hogy az átlag állampolgárokat segítenék meg, nem pedig a nagy összegű hitelt felvevőket. “Egy 120 millió forintos hitelt felvevő adósra nem vonatkozna a lehetőség” – mondta a fideszes képviselő.

Rogán Antal úgy vélte, nem kell minden devizahitelest megsegíteni, a nagy részben IMF-forrásokat felhasználó megsegítő csomag alapvetően a lakáshitelesekre vonatkozik majd.

Orbán Viktor miniszterelnök még a gazdasági akcióterv keretében, június 8-án a parlamentben jelentette be egy nemzeti eszközkezelő társaság létrehozását, hogy a bedőlt hitelek miatt a lakások ne kerüljenek ki a korábbi tulajdonosok kezéből.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani (hitelkiváltás), kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!