Hitelvonal:0670 216 90 03

Hitelkártyával olcsón külföldön!

Hitelkártyával olcsón külföldön!

Hol lehet a legolcsóbban eurót váltani? Mennyi pénzt vigyünk magunkkal?Gyakran hangzanak el ezek a kérdések a családi nyaralás tervezésekor. A komolynak tűnő problémák megoldása egyszerű: vigyünk magunkkal külföldre hitelkártyát!


Számtalan előnye van annak, ha külföldi utazásnál nem ropogós bankók, hanem csak egy vékony plasztiklap lapul az utazó zsebében. Talán a legfontosabb, hogy megszabadulunk a pénzügyi tervezés terheitől. Nem kell kiszámolni, mennyit szeretnénk költeni, nem kell felderíteni, hol lehet a legkedvezőbb árfolyamon valutát váltani. Azzal sem kell törődni, pihenés után miként szabaduljunk meg jó áron a feleslegessé vált külföldi pénztől. Ha van hitelkártyánk, ezek a kérdések fel sem merülnek. A hitelkártyára ugyanis az azt kibocsájtó bank a jövedelmünk alapján meghatároz egy összeget, amely erejéig szabadon költekezhetünk kül- és belföldön egyaránt. Ráadásul az így elköltött pénz után egy meghatározott ideig kamatot sem kell fizetni. A vásárláson, készpénzfelvételen túl a hitelkártya külföldön alkalmas a szállodafoglalás, vagy az autóbérlés költségeinek fedezésére is. Ezen túl vannak olyan országok, ahova csak meghatározott összeggel a zsebünkben lehet beutazni. Annak igazolására, hogy ez a pénz a rendelkezésünkre áll, szintén alkalmas a hitelkártya.

Tudjuk meg, mit tud

Természetesen ahhoz, hogy gondtalanul élvezhessük a plasztiklap használatának előnyeit tisztában kell lenni néhány szabállyal. Azt sem árt megvizsgálni, hogy a kártyán szereplő adatokat dombornyomással vagy a plasztiklapba süllyesztve (ezek az úgynevezett elektronikus kártyák) tüntette fel a kibocsátó bank, illetve melyik kártyatársaság neve (a két legismertebb a Visa illetve a Mastercard) szerepel rajta. Ezek az adatok ugyanis mind befolyásolják a használhatóságot. Van ahol csak a dombornyomott kártyát fogadják el és országonként változó az is, mely kártyatársaság termékei élveznek nagyobb bizalmat.

Tisztázni kell azt is, hogy hányszor használhatjuk naponta a kártyát és egy nap mennyi pénzt költhetünk el róla. Külföldön ugyanis a tapasztalatok szerint gyakrabban használjuk a hitelkártyát és többet költünk ,mint itthon.. Fontos, hogy a hitelkártya használatának is lehetnek költségei. Például a külföldi készpénzfelvétel után elég magas díjat kérhetnek a bankok, míg a vásárlás díjmentes. Ha mégis készpénzre lenne szükségünk, akkor inkább bankautomatából vegyünk fel és ne bankfiókból, mert az előbbi biztosan olcsóbb.

A vásárlás ingyenes, a pénzfelvétel nem biztos

Hitelkártyánk persze nem csak pénzköltésre alkalmas. A legtöbb bank különféle szolgáltatásokkal is igyekszik az ő termékeinek megnyerni az utazókat. Így például az éves kártyadíj fejében betegség-, baleset és poggyászbiztosítást kínálnak. Ezek a szolgáltatások automatikusan működnek, ha külföldön baj éri a kártyatulajdonost, ám nem árt utazás előtt tájékozódni arról, pontosan mire jó és mire nem a kártyához adott biztosítás.

A hitelkártya birtoklásának természetesen költségei is vannak. Fizetni kell az éves tagságért, a kamatmentes periódus lejárta után a hitelért, a készpénzfelvételért, a letiltásért, a kártya pótlásáért és sorolhatnánk. Ám ha kellő körültekintéssel használjuk és tisztában vagyunk a képességeivel a hitelkártya hasznos útitárs lehet.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!