Hitelvonal:0670 216 90 03

Hitelt venne fel? – Íme, egy újabb kalkulátor

Hitelt venne fel? – Íme, egy újabb kalkulátor

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a lakossági ügyfelek tájékozódását segítő hitel- és lízingválasztó programot indított el honlapján.

Az első lépcsőben mintegy 50 pénzügyi vállalkozás 400 konstrukciója vált elérhetővé és összehasonlíthatóvá az ingatlanlízing, fogyasztási és jelzáloghitel, a megtakarítás fedezete mellett nyújtott kölcsön és a hitelkártya termékeknél.

Rövidesen sor kerül a pénzügyi vállalkozások gépjármű- és számlahiteleinek közzétételére is, 2010 júliusában pedig a hitelintézetek (így a kereskedelmi bankok) több tízezer lakossági hitel- és lízingkonstrukciója is megismerhető lesz a rendszerben.

Az ügyfelek pontosabb tájékoztatását szolgálja, hogy az új internetes termékválasztó programba miniszteri rendeletek előírása alapján kötelező adatokat szolgáltatniuk az érintett pénzügyi intézményeknek – szemben az eddigi, önkéntes információközléssel.

Ha a pénzügyi intézmények által közölt kondíciók esetleg jogszabályba ütköznek – például az adott hiteltípus előtörlesztési díjának mértéke magasabb a 2010 márciusától törvényben előírt maximumnál – az adatszolgáltatás alapján a Felügyelet fogyasztóvédelmi vizsgálatot is indíthat.

A termékválasztó programban a hitelek, lízingkonstrukciók mellett az ügyfelek a választást megkönnyítő fogyasztóvédelmi információkat, pénzügyi szótárt, mérlegelendő szempontokat és figyelemfelhívásokat is találnak. Azoknak, akik nem tudják, hogy pontosan milyen típusú terméket keresnek, a döntést megkönnyítendő, több lépcsős segítő program áll rendelkezésre. Ha pedig egy ügyfél számára több konstrukció jellemzői tűnnek megfelelőnek, a kiválasztott termékek összehasonlítását külön alkalmazás segíti.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!