Hitelvonal:0670 216 90 03

Hogyan készül az értékbecslés?

Hogyan készül az értékbecslés?

Jelzáloghitelt szeretne felvenni lakásvásárláshoz, szabadfelhasználáshoz, adósságrendezéshez? Kíváncsi hogyan készül ingatlanának banki értékbecslése.

Alábbi bejegyzésünk segít Önnek eligazodni az értékbecslések világában.

Ha egy jelzáloghitelt veszünk fel, legyen annak célja lakásvásárlás, szabadfelhasználás, hitelkiváltás, mindig ingatlanfedezettel kell rendelkeznünk. A jelzáloghitelbe bevonandó ingatlannak meg kell határozni az értékét, mert a bank többek között erre is kíváncsi.

Az adott  ingatlan értékbecslését a bank egy szerződött értékbecslő cége végzi , s banki szempontok alapján készíti. Ez esetben nagyon fontos kiemelni, hogy banki szempontok alapján készülnek el az értékbecslések, hiszen a bankok speciális szabályokat írnak elő az értékbecslést készítő cégeknek, melyek bankonként változóak lehetnek.

Lássuk, hogyan is készül az értékbecslés egy jelzáloghitel folyósításához.

  1. Az értékbecslő cég megkapja az értékbecslés megrendelését a jelzáloghitelt folyósító banktól.
  2. Telefonon történt egyeztetés után az értékbecslő cég alkalmazottja, vagy alvállalkozója kimegy a helyszínre. Ekkor már nála van az értékbecsléshez szükséges alaprajz és egyéb dokumentumaink.
  3. Külső és belső fotókat készít az ingatlanról, illetve a helyszínen tájékozódik az ingatlan műszaki állapotáról, környezetéről, környék infrastruktúrájáról.
  4. Az értékbecslő a rendelkezésére álló jelenlegi, illetve korábbi ingatlan  adatok alapján az irodájában összehasonlító adatokat gyűjt, majd elvégzi a szükséges korrekciókat. Ezt nevezzük piaci összehasonlító módszernek. Jelzáloghitelek esetében lakóingatlanoknál legtöbbször az értékbecslők ezt a módszert alkalmazzák.
  5. Megállapítja ingatlanunk forgalmi, és hitelbiztosítéki értékét, melyre a bank által előírt elveket alkalmazza.
  6. Az elkészült értékbecslés ellenőrzésre kerül, majd a banknak továbbítják . A bank ennek alapján mérlegel jövedelmi viszonyainkat is figyelembe véve.

Amennyiben jelzáloghitelt igényelne, vagy már meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!