Hitelvonal:0670 216 90 03

Így váltják a bankok a frankhiteleket

Így váltják a bankok a frankhiteleket

A CIB Banknál már több mint kétezer ügyfél kezdeményezte svájci frank alapú hitelének euró- vagy forintalapúra való átváltását és mintegy 1200 kérelmet már el is fogadott a hitelintézet. A többi banknál azonban egyelőre még nem vagy csak kis számban találkoztak ilyen igénnyel- írja a Világgazdaság.
Az OTP Banknál is van lehetősége az ügyfeleknek a frankhitelek forint- vagy euró alapúra váltására, azonban a hitelintézetnél eddig nem tapasztaltak jelentős átváltási rohamot. A bank a lakáscélú hitelek esetében az átváltásnál nem érvényesít árfolyam-különbözetet, vagyis középárfolyamot alkalmaz.
Lakáscélú frankhitelek (év végén, milliárd forint) (*November végén)
(Forrás: MNB)
A K&H Banknál is van lehetősége az ügyfeleknek a frankhitelek más devizanemre történő átváltására. Ennek költsége a hitelintézetnél több részre oszlik. A módosítási kérelem 5 ezer forintba kerül, míg a szerződésmódosításért 10 ezer forintot kér el a pénzintézet. Ezen kívül még a földhivatali eljárás, valamint a közjegyző díját is meg kell téríteni.

Amennyiben az adós megfelel a konvertálást követő, forintban kifejezett hitelösszeg által igényelt hitelvizsgálati feltételeknek, akkor a Sopron Banknál is van lehetősége az ügyfeleknek a frankban és euróban jegyzett hiteleket forintalapúra váltani – mondja Szabó Ilona a pénzintézet vezérigazgató helyettese. Azonban eddig náluk is csak az ügyfelek minimális hányada kezdeményezte az átváltást. A devizanemváltás díja egyébként 0,5 százaléka a hitelösszegnek, amelyet svájcifrank-alapú kölcsön forintra történő átváltásakor elenged a bank.

A Budapest Banknál jelenleg csak forintalapúra lehet átváltani a svájci frankban felvett hiteleket, euró alapúra azonban nem. E lehetőséget a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének ajánlása alapján még vizsgálják. A hitelintézetnél eddig még nem találkoztak erre irányuló ügyféligénnyel, amit a jelenlegi árfolyamok fényében nem is tartanak meglepőnek. A forintra történő átváltásért egyébként a pénzintézet nem számol fel díjat, és a lakáscélú hitelek esetében a bank a középárfolyamot alkalmazza.

Forrás:pénzcentrum

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!