Hitelvonal:0670 216 90 03

Jelzáloghitel igénylésének költségei

Jelzáloghitel igénylésének költségei

Amennyiben jelzáloghitelt venne fel, de nem tudja hogyan fogjon hozzá, illetve nincs tisztában azzal, milyen költségei vannak egy jelzáloghitel igénylésnek segít Önnek az alábbi bejegyzés.

Költségek, amikkel számolnunk kell jelzáloghitel igénylésekor:

  • tulajdoni lap, térképmásolat díja

Ahhoz, hogy jelzáloghitelt igényeljünk, először is be kell nyújtanunk a hitelintézetünkhöz egy tulajdoni lapot, melynek a költsége 6300Ft, továbbá, ha családi házra szeretnénk jelzáloghitelt igényelni egy térképmásolatot is kér tőlünk a bank, melynek díja: 3000Ft

Sok jelzáloghitelt folyósító bank kínál olyan akciót, amelyben a tulajdoni lap, illetve a térképmásolat díját elengedik. A bankok a takarnet rendszer  segítségével lekérik a tulajdoni lapot, és a térképmásolatot, így nekünk ezek nem kerülnek költségbe.

  • ügyvédi díj

Ha ön lakás típusú jelzáloghitelt szeretne felvenni, akkor szüksége lesz egy ügyvéd által elkészített adás-vételi szerződésre, vagy egy előszerződésre.

Az adás-vételi szerződés díja a következőképpen alakul: általában az ügyvédek az adás-vételi szerződésben szereplő ár 0,5- 1 %-át  kérik el ügyvédi díjként. ez a díj ügyvédenként változó lehet.

  • értékbecslés költsége

Bármilyen jelzáloghitelt is vegyünk fel, legyen annak célja lakásvásárlás, szabadfelhasználás, hitelkiváltás, vagy adósságrendezés, a bank minden esetben értékbecslést készíttet.

Az értékbecslés költsége 25- 50ezer forintig terjedhet. A legtöbb jelzáloghitelt folyósító bank sokszor hirdet olyan akciót melynek keretében az értékbecslés díját elengedi előre, vagy ha a hitelfelvételünk sikeres az értékbecslés díját elengedi nekünk.

  • közjegyzői díj

A közjegyzői díjat már csak abban az esetben kell megfizetnünk, ha a hitelkérelmünk pozitív elbírálásban részesült és sor kerül a szerződéskötésre. A bankban aláírásra kerül a  hitelszerződés és a jelzálogszerződés, majd egy a bank által választott közjegyző közjegyzői okiratba foglalja ezt. Ennek lebonyolítása bankonként változó lehet. Vannak olyan bankok, ahol lehetőséget biztosítanak ügyfeleik részére, hogy szabadon közjegyzőt válasszanak.

A közjegyzői szerződés díja a hitelszerződésben szereplő összeg 0,7 és 1 %-ig terjednek.

  • folyósítási jutalék

A folyósítási jutalék díja bankonként eltérő. Általában a felvett hitelösszeg 1,5- 2 %-a , melyet a hitelünkből vonnak le. Sok esetben a jelzáloghitelt folyósító bank olyan akciót kínál ügyfelei részére, melynél a folyósítási jutalékot nem vonják le  a hitelből folyósítás során, tehát elengedik.

  • földhivatali díj

Végezetül, ha mindennel megvagyunk a jelzáloghitelünket be kell jegyeztetnünk a hitelt folyósító bankunk jelzálogjogát az ingatlanunkra.

A jelzálogbejegyzés díja 15-és 20ezer forint között alakul.

Amennyiben jelzáloghitelt igényelne, vagy már meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!