Hitelvonal:0670 216 90 03

Jöhet a forinturalom a hitelpiacon

Jöhet a forinturalom a hitelpiacon

A hazai bankok számára nem jelent különösebb megrázkódtatást az a kormányfő által kedden bejelentett elképzelés, amely szerint a pénzügyi szolgáltatók a jövőben csak hazai devizában finanszírozhatnák a lakossági ügyfelek új jelzáloghiteleit – állítják lapunknak nyilatkozó szakértők.

Egy ilyen változtatás ugyanis – tették hozzá – csak felerősítené a piacon már most is jól megfigyelhető tendenciát, amely szerint a bankok a forintban denominált kölcsönök felé igyekeznek terelni a lakáscélú vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt felvenni kívánó ügyfeleket.

Az elmúlt hónapokban minden, az jelzáloghitelezésben aktív bank kidolgozott a deviza- (szinte kizárólag euró-) alapú kölcsönökkel versenyképes forintkonstrukciókat. Ezek jellemzője, hogy 8-10 százalékos teljes hiteldíjmutató (THM) mellett kínálják őket a bankok, amely az euróalapú hitelekhez viszonyítva már versenyképes ajánlatot jelent. A forintalapú jelzáloghitelek terjedését persze elősegítette a körültekintő lakossági hitelezésről szóló kormányrendelet megjelenése is: ennek értelmében ugyanis a hazai devizában denominált jelzáloghiteleknél a fedezetül felajánlott lakás piaci értékének 75 százalékát is megfinanszírozhatják a bankok, míg a devizahiteleknél a százalékos arány jóval alacsonyabb.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!