Hitelvonal:0670 216 90 03

Jön az olcsóbb hitel? Pozitív adóslista indul.

Jön az olcsóbb hitel?  Pozitív adóslista  indul.

Megkapta a  (PSZÁF) engedélyét a CRIF Zrt. az ország első teljesen magán, önkéntes pozitív és negatív adósinformációt is gyűjtő hitel adatbázisának megalapítására, mely rövid időn belül megkezdheti tevékenységét . A Népszabadság információi szerint pozitív adóslistát hamarosan a BISZ Zrt. is indít.

A társaság néhány hazai bankkal már meg is kötötte a szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződést. A CRIF-fel szerződésben álló bankok és egyéb, hitel folyósítására alkalmas intézmények minden részletre kiterjedő hozzáférést nyernek a kérelmezőkkel kapcsolatos, havonta frissített, minősített hitel jelentésekhez. A CRIF szerint a szolgáltatás révén a  hitel igénylők is gyorsabban és előnyösebb feltételekkel kaphatnak  hitel hozzáférést hiszen teljes hitel fizetési moráljuk ismertté válik. A bankok azt profitálják majd a dologból,hogy minél kisebb kockázattal tudnak majd hitel szolgáltatást nyújtani.

Több szakértő szerint a gyakorlatban nem biztos ,hogy a bankok könnyebben nyújtják a  hitel szolgáltatást annak, aki szerepel a pozitív adóslistán.

Több lap információi szerint hogy hamarosan elindítja pozitív adóslistáját a BISZ Zrt. is, mely a központi hitel információs rendszert is (KHR) üzemelteti.  Nem csatlakozott viszont a rendszerhez a Budapest Bank, az Erste  Bank és az OTP Bank. Az adatokat kb áprilisban kezdik feltölteni a rendszerbe .Lekérdezni akkor lehet majd ,ha megfelelő nagyságura duzzad az adatbázis. erre a legkorábban a jövő évben kerülhet sor.. A várakozások szerint 1-3 évbe telhet, mire a felvett lakossági hitel 80-90 százaléka bekerül a rendszerbe.

Az adatvédelmi ombudsman aggályát fejezte ki a listával kapcsolatban. Fokozott figyelmet ígér arra vonatkozólag ,hogy a hitel igénylő ügyfelek tényleg önkéntes alapon kerülnek-e fel a listára.

Ha életbe lép a pozitív adóslista konzultáljon hitel tanácsadóval és érdeklődjön nála ,hogy ön a jövőben milyen kondícióval részesülhethitel felvételben .

Jelzáloghitel igényléséhez, vagy  meglévő hitelkiváltás esetén, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

Kulcsszavak: hitelkiváltás, jelzáloghitel, hitel

Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!