Hitelvonal:0670 216 90 03

Júniustól tiltott lesz a csak fedezetre történő hitelezés

Júniustól tiltott lesz a csak fedezetre történő hitelezés

Márc 1-én lépett életbe a kormány hitelplafon rendelete, amelynek értelmében a jelzáloghitel aránya forinthitel esetében a fedezetként felajánlott ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 75 százaléka, euró hitel esetében 60, más devizahitel esetében 45 százaléka lehet.

Később tilos lesz a kimondottan ingatlanra történő finanszírozás, ehelyett a banknak vizsgálnia kell a hitel felvevő hitelképességét, vagyis a havi törlesztő részlet a hitelképesség maximumáig terjedhet – derült ki az új szabályozásból.

Felívjuk a figyelmet arra is, hogy aki már korábban beadta hitelfelvételi kérelmét, de a hitel szerződést még nem írta alá február 28-ig, arra az új feltételek vonatkoznak.

A Bankszövetség javaslatára kikerült a rendeletből, hogy havi jövedelem alapján határozzák meg a törlesztő részletet.

A bankokra van tehát bízva, hogy megállapítsák egy ügyfélről, hogy mennyire hitelképes. Ehhez a hitelintézeteknek belső szabályozást kell bevezetni. Ez alapján a bankok egyedileg dönthetik el ki mennyire hitelképes,így jobban tudnak alkalmazkodni a való  életben gyakran előforduló helyzethez. Mely szerint nagyon sok munkavállaló ,vállalkozó csak minimál bérrel van bejelentve ,holott jóval a fölött van a tényleges jövedelme. Az ügyfél hitelképességének eldöntése bankszakmai kérdés, és minden bank maga határozza meg, hogy ezt milyen mutatók alapján, hogyan számolja ki.

Az új feltételek  nehézségeket állítanak majd az új hitelfelvevők elé. Ezért azt tanácsoljuk hogy forduljanak ,naprakész információkkal rendelkező hiteltanácsadóhoz.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

2 hozzászólás ehhez: “Júniustól tiltott lesz a csak fedezetre történő hitelezés”
  1. Wágensommer Marianna 2010. április 10.
  2. Hitel és jelzálog.hu 2010. május 7.
Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!