Hitelvonal:0670 216 90 03

Kockázatos a forinthitel is: mennyit bukhatunk rajta?

Kockázatos a forinthitel is:  mennyit bukhatunk rajta?

A devizahitelek fő mumusa az árfolyamkockázat, de a forinthiteleknek is megvan a maguk kockázata, még ha ez nem is az árfolyamok elmozdulásában keresendő. Megnéztük, mi az ami miatt több 10 százalékkal is megugorhat a forinthitelesek havi törlesztőrészlete.

Míg a devizahitelesek réme a forint gyengülése, addig a forinthitelesek az alapkamat emelésétől félhetnek. A jegybanki alapkamat növekedése ugyanis a forinthitelek kamatait is megemeli. „Mindössze 1 százaléknyi forintkamat-emelkedés már 7,5 százalékkal megnöveli egy 20 éves futamidejű forinthitel törlesztőrészletét, 2 százalékos kamatemelés pedig már 15 százaléknyi törlesztőrészlet-növekedést okoz.. Ez egyben azt is jelenti, hogy 1 százaléknyi kamatemelkedés ugyanúgy növeli a forinthitelek törlesztőrészletét, mint amikor az euróhitel esetén ugrott meg az árfolam.

Azt, hogy az elkövetkezendő években hogyan változik a jegybanki alapkamat, aligha lehet egyértelműen megjósolni.   Esély mindig van a kamatemelésre, hiszen kiszámíthatatlan a gazdaság és a gazdaságpolitika. Óvatosnak  kell lenni tehát, de még mindig a forinthiteleké a legkisebb kockázat.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani (hitelkiváltás), kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!