Hitelvonal:0670 216 90 03

Osztatlan közös tulajdon jelzáloghitelezése

Osztatlan közös tulajdon jelzáloghitelezése

Ha ön jelzáloghitelt venne fel, de nem tudja , hogy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra hogy lehet, segít Önnek  az alábbi bejegyzésünk.

  • Mi is az az osztatlan közös tulajdonú ingatlan?

Az osztatlan közös tulajdon az egy helyrajzi szám alatt lévő  több lakást jelenti. Nézzünk példákkal:

  • közös udvaron több lakás
  • társasház, melynek nincs alapítói okirata és nincs albetétesítése

  • Mi a megoldás? hogyan kaphatunk jelzáloghitelt ilyen típusú ingatlanra?

  • A megoldás  a használati megosztás. Ahhoz, hogy jelzáloghitelt tudjunk igényelni egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanra használati megosztást kell készíttetnünk. A használati megosztást célszerű ügyvéddel elkészíttetni. Ez a szerződés tartalmazza minden tulajdonos adatait, azt is, hogy mely ingatlanrész mely tulajdonosé.  Tartalmazza továbbá a közös használatban lévő dolgokat, például udvart, garázst, közműveket stb.

Ezzel a szerződéssel a kezünkben már lehet jelzáloghitelt igényelni az ilyen típusú ingatlanra, és a bankok többsége jóvá is hagyja a hitelkérelmünket.

  • A legjobb megoldás jelzáloghitel felvétel szempontjából, ha az ingatlanunkat társasházzá nyilváníttatjuk. Ezt a folyamatot ügyvédek végzik. Megírják az alapítói okiratot, és eljárnak a helyileg illetékes földhivatalnál az albetétesítés ügyében. Ezután már minden ingatlannak külön tulajdoni lapja lesz. Ezt a formát szeretik leginkább a jelzáloghitelezéssel foglalkozó bankok.

Ha Ön osztatlan közös tulajdonú ingatlanra szeretne jelzáloghitelt felvenni, hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje jelzálogszakértőink ajánlatát díjmentesen és személyre szabottan.

Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!