Hitelvonal:0670 216 90 03

OTP-frankhitelesek figyelem!

OTP-frankhitelesek figyelem! Fontos tudnivaló a januári törlesztőrészletről

A napokban olyan híresztelések kaptak szárnyra (és jutottak el a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe is), melyek szerint januártól a svájci frank alapú hiteltermékekre vonatkozóan a kamatok emelésére készül az OTP Bank. Az ügy végére a bank kommunkiációs osztálya tett pontot, közleményük az alábbiakban olvasható.

Az OTP Bank közleménye a frankhitelek kamataival kapcsolatban:

“Az OTP Bank 2010-ben többször csökkentette lakossági hiteleinek kamatát. A meglévő hitelállományt is érintő változtatások eltérő mértékűek voltak az egyes forint, euró és svájci frank alapú fogyasztási, valamint lakás-, illetve jelzálog típusú hiteleket tekintve.

Június 1-jétől lépett hatályba az a kamatcsökkentés, amelynek mértéke 0,15 és 3 százalékpont közötti volt, és eltérő mértékben érintett fogyasztási, valamint lakás-, illetve jelzálog típusú hiteleket.

Szintén június 1-jétől, akciós jelleggel a lakás- és jelzálog típusú hitelek esetében a svájci frank alapú hiteleknél 0,75 százalékponttal, a japán jen alapú hiteleknél pedig 0,50 százalékponttal kisebb kamatot érvényesít a törlesztőrészletekben a mindenkor érvényes hirdetmény szerinti ügyleti kamatnál az OTP Bank 2010. december 31-éig.

Tekintettel arra, hogy az akciós időszak az előre meghirdetett feltételek szerint ez év végén lejár, így a 2011. februárban esedékes januári törlesztőrészletnél az akció nélküli, hirdetmény szerinti, ügyleti kamatot alkalmazza a bank, kamatemelésre nem kerül sor.
A meglévő hitelállományt érintette az OTP Bank azon hitelkamat-csökkentése is, amelynek hatását a törlesztőrészletekben október 1-jétől érzékelhették az ügyfelek. A 0,30 és 1,62 százalékpont közötti kamatvágást szintén eltérő mértékű volt az egyes forint, euró és svájci frank alapú fogyasztási, valamint lakás-, illetve jelzálog típusú hiteleknél.”

Forrás:pénzcentrum.hu

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!