Hitelvonal:0670 216 90 03

Roham a hitelekért- hitelkiváltás, jelzáloghitel, hitel

Roham a hitelekért- hitelkiváltás, jelzáloghitel, hitel

Előre hozták tervezett hitel felvételeiket februárban a háztartások, mivel márciusban hatályba lépett a feltételeket immár jogszabályi szinten is korlátozó, a körültekintő lakossági hitel nyújtásáról szóló kormányrendelet – derül ki a Magyar Nemzeti Bank tegnap közzétett februári hitel statisztikáiból.

Az MNB adatai szerint a szektornak újonnan folyósított forint- és euróalapú lakás-, valamint szabad felhasználású jelzáloghitel 9sszességének értéke jelentősen emelkedett, és hasonló tendencia figyelhető meg a személyi kölcsönöknél is.

Ennek ellenére – a szezonálisan nem igazított adatok alapján – a háztartások februárban is  változatlanul nettó hitel törlesztők voltak, vagyis több hitel visszafizetés történt meg,  mint amennyit felvettek. Ez ugyanakkor most már csak a devizakölcsönöknek volt köszönhető.

A háztartások február folyamán forintban több hitel felvételt bonyolítottak le, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó hitel felvevők voltak, míg devizában többet törlesztettek, mint amennyit felvettek. Ezek eredőjeként összességében a háztartások a felvettnél több hitel törlesztését tudhatják magukénak. Február folyamán a háztartások betétállománya – az átértékelődés és egyéb változások hatását is figyelembe véve – csökkent.

A szezonálisan nem igazított adatok szerint a nem pénzügyi vállalatok forint alapú hitel állománya 7,2 milliárd forinttal, míg a deviza hitel állomány 3,7 milliárd forinttal csökkent. A forint hitel állomány csökkenését elsősorban az 5,9 milliárd nettó hitel törlesztés magyarázza. A deviza hitel állomány nagyságát az 1,0 milliárd forint nettó hitel felvétel ellenére a 4,7 milliárd forint átértékelődés és egyéb változás mérsékelte.

A nem pénzügyi vállalatok forintbetét-állománya tranzakcióból eredően 54,6 milliárd forinttal, a devizabetét-állomány 55,2 milliárd forinttal emelkedett, így összességében 109,8 milliárd forint nettó betételhelyezés történt. végre.

Jelzáloghitel igényléséhez, vagy  meglévő hitelkiváltás esetén, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

Kulcsszavak: hitelkiváltás, jelzáloghitel, hitel

Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!