Hitelvonal:0670 216 90 03

Szabad felhasználású jelzáloghitelek futamideje

Szabad felhasználású jelzáloghitelek futamideje

A szabadon felhasználható ingatlanfedezet bevonása nélküli személyi kölcsön és a szintén szabad felhasználású jelzáloghitel közötti egyik lényeges különbség a futamidő hossza.

Ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott szabad felhasználású hitelek igénylésekor ugyanis általában maximum 20-25 éves futamidő választható.

A futamidő maximális hosszát elsősorban a hiteligénylő életkora határozza meg. A pénzintézetek hitelezési gyakorlata szerint az adós életkora nem haladhatja meg általában a 65. illetve a 70. életévet.

Az életkorra vonatkozó előírások betartásán túl az ügyfél saját maga határozhatja meg a futamidő hosszát. Ebben döntését befolyásolhatja a felvenni kívánt hitel összege, s ez alapján annak törlesztő részlete. Ugyanis viszonylag alacsony kölcsönösszeg esetén nem érdemes a leghosszabb futamidőt választani.

Magasabb összegű hitelnél azonban a 20 éves futamidő ideális lehet.

Tehát az Ön futamidővel kapcsolatos döntését elsősorban az kell, hogy meghatározza, hogy mekkora összegű havi törlesztő részletet tud úgy vállalni, ugyanakkor mérlegelni kell, hogy két-három ezer forintos különbség miatt érdemes-e esetleg öt évvel hosszabb futamidőt választani.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani (hitelkiváltás), kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!