Hitelvonal:0670 216 90 03

Tanácstalanok az ügyintézők a bankfiókokban

Tanácstalanok az ügyintézők a bankfiókokban

Július 1-jétől nem lehet jelzálogjogot bejegyezni devizaalapú hitelekre, igaz, egyelőre sem kormányrendelet, sem törvény nem szabályozza azt. Az MR1-Kossuth Rádió értesülései szerint több bankfiókban is tanácstalanok az ügyintézők.

Miután csak a bejegyzés a tilos, az átmeneti időszakban folyósítanak devizahitelt azoknak, akiknek az ingatlanára már bejegyezték a jelzálogjogot – jelezte a rádiónak az FHB. A rádió úgy tudja, hogy a kormány a bankszövetséggel tárgyal egy esetleges egységes álláspont kialakításáról.

Rendkívül nagy a káosz most a bankoknál, senki nem tud semmit.
Nemcsak a hiányos tájékoztatás, a kapkodás miatt vannak felháborodva egyébként a bankok, hanem azért is, mert így egy termékkel kevesebbet kínálhatnak az ügyfeleknek, miközben a tervezett bankadó sem okoz túl nagy elégedettséget most a körükben . Teljes tehát a tanácstalanság, miközben jönnek az ügyfelek, akik devizahitelt akarnak felvenni, de a hitelközvetítők szerint még egy hónap múlva is várhatóak ilyen ügyfelek.

Egyes információk szerint uniós jogba ütközik az euróhitelek megszüntetése,.

Az Erste Bank egyébként azt közölte, hogy a mai naptól a bank nem fogad be forinttól eltérő devizanemű jelzáloghitelt, s nem köt hitel szerződést forinttól eltérő devizanemű jelzáloghitelre, akkor sem, ha engedélyezett státuszú. A bank még dolgozik az azon hitel ügyletekre vonatkozó eljárásrenden, melyeket már befogadtak, de még nem engedélyeztek

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani (hitelkiváltás), kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!