Hitelvonal:0670 216 90 03

Több millió forintot spórolhatunk a hitelkiváltással

Több millió forintot spórolhatunk a hitelkiváltással

Az utóbbi években megjelenő hitel tanácsadó cégek elterjedésének is betudható, hogy egyre többen szeretnének hitelkiváltást. A  pénzügyi tanácsadók egyöntetű véleménye azonban az, hogy még mindig nem vagyunk elég tudatosak hiteleinkkel kapcsolatban. A hitelkiváltáskor azonban érdemes a szokásosnál is jobban odafigyelni, vagy éppen háromszor is meggondolni, hogy ajánlatos-e belevágni a gyakran hosszadalmas, körülményes hitelkiváltásba. Nem beszélve a mostanában gyűrűző válság hiteleket is érintő következményeiről.

Pénzügyi kultúránk nincs

Sajnos a magyar emberek pénzügyi kultúrája még nem tart ott, hogy maguktól eszükbe jusson, hogy egy jelzálog alapú hitelt egy sokkal jobb, szintén jelzálog alapú konstrukcióra cseréljenek. Tapasztalatunk szerint inkább a kényszer, vagyis a túl magas törlesztő részlet miatt fordulnak  segítségért az emberek.– Tény, hogy az esetek túlnyomó részében inkább a költségérzékenység, mint a tudatos fogyasztói magatartás eredménye, hogy valamelyik bank, vagy tanácsadó cég ajtaján kopogtatunk, és a hitelkiváltással kapcsolatos információk felől érdeklődünk. Sokan azonban azzal sincsenek tisztában, hogy akár több millió forintot is megspórolhatnak akkor, ha hajlandóak belevágni a hitelkiváltásba.

Kiknek éri meg?

De kezdjük a legelején, vagyis azzal, hogy egyáltalán mikor jöhet szóba a hitelcsere, kiknek és miért érdemes egy ilyenbe belevágni. Akinek a hitel ára számit vagyis a havi törlesztő részleteit szeretné csökkenteni.
A másik csoportba azokat az ügyfeleket soroljuk, akiknek a „pénztárcája a jelenlegi törlesztő részletet továbbra is elbírja” és döntésüket inkább a racionális szempontok alapján hozzák meg. Számukra fontos lehet, hogy azonos törlesztő részlet mellett, de rövidebb futamidő alatt fizethetik ki hitelüket.

„Szintén érdemes fontolóra venni a hitelkiváltás lehetőségét abban az esetben is, ha a hitelfelvevő elégedett jelenlegi hitelének részleteivel, a futamidővel sincs problémája, de további kölcsönre lenne szüksége

Aki meglévő személyi hiteleit alacsony kamatozású jelzáloghitelé vonná össze.

Alapvető oka a hitelkiváltásnak  az , hogy egy ügyfél azért fizeti vissza a lejárat előtt a hitelét, mert egy másik pénzintézethez viszi, leggyakrabban egy alacsonyabb havi törlesztő részlet ajánlata, vagy tudatos hitelösszevonás hatására. Ilyen változtatást maguktól is kezdeményeznek, de egyre jellemzőbb napjainkban, hogy a hiteltanácsadók, ügynökök hatására hoznak ilyen döntéseket.

Alapvető oka még  a hitelkiváltásnak az, ha egy ügyfél költözik, eladja az ingatlanát, és a vételárból visszatörleszti a hitelét.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!