Hitelvonal:0670 216 90 03

Top 10 panaszlista – hitelkiváltás, jelzáloghitel, hitel

Mit nem szeretünk a bankokban?  Top 10 panaszlista

Egyre többen panaszkodnak a bankokra és a pénzügyi cégekre. Leggyakrabban a deviza hitel törlesztő részleteinek növekedése verte ki a biztosítékot a hitel felvevőknél. De az egyoldalú szerződésmódosítás is vörös posztónak számít.

Mire panaszkodunk?

A pénzpiac legnagyobb problémája a deviza alapú hitel törlesztő részleteinek drámai emelkedése, amelyet a kedvezőtlen árfolyam, a magas hitel kamatok, illetve a hitel mellé járó díjtételek együttes megemelkedése okozott. Az ügyfelek egy része azonban nem gondolta vagy nem akarta elhinni hogy ezek az együtthatók jelentősen megemelik a hitel törlesztő részletét. Sokan azért panaszkodtak mert a hitel intézet nem akart, vagy nem tudott segíteni.

A sok panasz kapcsán érdemes azonban felhívni a figyelmet arra, hogy a magyarok többsége nem rendelkezik minimális pénzügyi ismeretekkel sem. Ezért sokan nem értik az ok-okozati összefüggéseket, ezért hibázatják legtöbbször a bankokat.   Lakosság nagy része nem tartja jogosnak, hogy a deviza hitel törlesztő részlete az árfolyam emelkedése miatt emelkedjen.   Csak a lakosság nagyon kevés része fogadja el azt is, hogy a jegybanki alapkamat emelkedése tükröződjön a hitel havi törlesztő részletében. Mint ahogy csak minden 10. válaszadó értené meg, ha a gazdasági helyzet romlása miatt a hitel részletei nőnének. A leginkább azt sérelmezik, amikor a bankok saját költségeiket hárítják át az ügyfelekre és ez a havi törlesztő részletben megjelenik.

TOP 10 banki panasz:

1. Elszámolás, megbízás teljesítés

2. Tájékoztatás hiányossága

3.  Egyéb ügyviteli hibák

4. Kamatok mértéke

5. Törlesztő részlet mértéke

6. Jutalék, költség, díj mértéke

7. Méltányossági kérelem

8.  Árfolyamhasználat

9. Kamatok mértéke Szolgáltatás minősége

10.  Egyoldalú szerződésmódosítás

Jelzáloghitel igényléséhez, vagy  meglévő hitelkiváltás esetén, kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

Kulcsszavak: hitelkiváltás, jelzáloghitel, hitel

Szólj hozzá te is!

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!