Hitelvonal:0670 216 90 03

Tovább csökkent a devizaalapú jelzáloghitelek súlya

Tovább csökkent a devizaalapú jelzáloghitelek súlya

Az idén májusban a háztartások által felvett forint lakáshitelek új szerződéses összértéke kissé tovább nőtt, míg a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében csökkent, a deviza jelzáloghitelek új szerződéses értéke az előző hónapokhoz hasonlóan tovább mérséklődött – közölte a Magyar Nemzeti Bank szerdán (MNB).

A háztartások által felvett új forint lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek átlagos hitelköltség mutatója nagyobb mértékben, míg az euróhitelek esetében kisebb mértékben csökkent. A forint és euróhitelek átlagos hitelköltség mutatói közti különbség tovább szűkült, a lakáscélú kölcsönök esetében 2,01 százalék, a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél pedig 1,03 százalék volt.

A háztartásoknál az újonnan folyósított forint lakáshitelek szerződéses összértéke kis mértékben nőtt, míg a szabad felhasználású jelzáloghitelek szerződéses összértéke enyhén csökkent.

Az euró és svájci frank lakáshitel és szabad felhasználású hitelek új szerződéses értékeiben tapasztalható visszaesés májusban tovább folytatódott.

Jelzáloghitelt igényelne, vagy  meglévő hitelét szeretné kiváltani (hitelkiváltás), kérem hívja hitelvonalunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kérje díjmentesen és személyre szabottan jelzáloghitel szakértőink ajánlatát.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!