Hitelvonal:0670 216 90 03

Zöld hitel ingatlanfedezettel

K&H zöld hitel ingatlanfedezettel

ÚJ hitel konstrukcióval is áll ügyfelei rendelkezésére a kh bank.

Hazánkban az ingatlanok 90%-a magántulajdonban van, melyek energia felhasználási hatékonysága jóval az Európai Uniós átlag alatt van. Ez azt jelenti, hogy a hazai lakosság jelentősen nagyobb arányban költ háztartási energiára a jövedelméből, mint a nyugat-európai lakosság átlaga. A hazai és nyugati fizetések vásárlóerejét is figyelembe véve ez jelentős terhet ró a magyar lakosságra. A folyamatosan és dinamikusan növekvő energia árak ugyanakkor egyre inkább arra kényszerítik a magyarországi ingatlantulajdonosokat is, hogy beruházásokat kezdeményezzenek olyan eszközökbe, melyek csökkentik az ingatlan(ok) energia felhasználását, illetve növelik az energiafelhasználás hatékonyságát.

Fentiek alapján egyértelmű, hogy a magyar piacon fokozatosan növekvő kereslet mutatkozik majd a „zöld” jellegű beruházásokat finanszírozó hitel termékek iránt.

Ezen ügyféligény kiszolgálása céljából alakította ki a K&H zöld hitelt  energia-megtakarítást eredményező lakáscélú beruházások finanszírozására a K&H szenzációs forint hitel ingatlanfedezettel lakás célú hitel altípusaként. Azon környezettudatos ügyfeleinknek ajánljuk elsődlegesen a K&H zöld hitelt, akik a beruházással elért megtakarításokkal jelentősen csökkentenék a családi költségvetésük vonatkozó tételeit, és ezzel akár kvázi önfinanszírozóvá tennék a beruházást.

1) Hitelcél

A Zöld hitel kizárólag lakás korszerűsítésére nyújtható, azon belül is az alábbi konkrét hitel célokra, melyek megvalósulásának ellenőrzésére Bank  fokozott figyelmet fog fordítani. Hitel  célok az alábbiak lehetnek:

 • Hőszigetelés (homlokzatok, homlokzati végfalak és födémek hőszigetelése)
 • Nyílászárók energia-megtakarítást eredményező felújítása vagy cseréje
 • Szoláris nyereségek passzív hasznosítása (az épület/ek lodzsáinak beüvegezése)
 • Épület/ek nyári hővédelmének javítása (árnyékolók, árnyékvető szerkezetek)
 • Hővisszanyerős szellőzési rendszer létesítése (pl. re-kuperátor, szellőztető rendszer)
 • Fűtési rendszer és használati melegvízellátás korszerűsítése, felújítása, átalakítása (pl. légkazán, kondenzációs gázkazán, faelgázosító kazán, hőtároló tartály)
  • Az épület(rész) vagy lakás hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelése.
  • A lakások hőleadóinak egyedi szabályozásához szükséges berendezések (termosztatikus szelepek) beszerelése
  • Kazánok, hőközpontok energiatakarékos berendezésekre történő cseréje (30kW feletti készülékek esetén normálüzemű helyett kondenzációs kazánra, vagy megújuló energián alapuló rendszerre)
  • A fűtési vezeték felújítása, hőszigetelése, cseréje.
  • Hőleadók energiatakarékos berendezésekre történő cseréje
  • Hálózati melegvíz-ellátási berendezések és rendszerek korszerűsítése, energiatakarékos berendezésekre történő cseréje, ha szükséges, a melegvíz- és cirkulációs vezetékek hőszigetelése
  • A használati melegvíz fogyasztásának lakásonkénti egyedi mérését lehetővé tevő mérőórák felszerelése
 • A megújuló energiafelhasználás növelése, a hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházások az energiatermelésre, a tárolásra, az energia hálózatba való esetleges visszatáplálásra. (napkollektoros rendszerek, napelemes rendszerek, biomassza tüzelésű kazánok, geotermikus hőszivattyúk, szélenergia hasznosítása)
  • Napkollektorok telepítése
  • Napelemek telepítése
  • Kapcsolt hő- és áramtermelés (földgáz, biogáz) berendezéseinek telepítése
  • Biomassza (pellet, faháncs) kazánok, fagázosítással működő rendszerek, stb., berendezéseinek telepítése.
  • Hőszivattyú telepítése
  • Szélenergiát hasznosító rendszer (áramtermelés) telepítése

Az ügyfélnek teljesítenie kell a hitel célt a hitel ügylet 5. esedékességéig. Amennyiben az ügyfél által tervezett munkák átfutási ideje előreláthatóan meghaladja a folyósítás és az 5. esedékesség közötti időintervallumot, akkor a normál Szenzációs építési jellegű hitel ajánlható az ügyfélnek. A hitelcél megvalósulását a műszaki ellenőrrel a 6. esedékességig kell igazoltatni.

2) Hitel összeg

A nyújtható kölcsön összege minimum 1 MFt, maximum 10 MFt, amely egy összegben kerül folyósításra és kifizetésre az Adós számára.

A maximálisan nyújtható hitel összeg megállapítása a személyi hitelek- nél alkalmazott

– hitel/fedezeti arányok figyelembevételével és

– az aktuális hitel biztosítéki-, valamint forgalmi érték

alapján történik.

3)   Ingatlanértékelés

Az ingatlanértékelő két alkalommal kerül kiküldésre. Első alkalommal aktuális

hitel biztosítéki/forgalmi értéket állapít meg, valamint a benyújtott költségvetést minősíti.

A második szemle alkalmával pedig kizárólag a készültségi szint megállapítása történik.

A Zöld hitel kamata alapvetően megegyezik a Szenzációs forint hitel ingatlan fedezettel lakás célra termék kamatával. Ha azonban az ügyfél saját bevallása, vagy műszaki ellenőr jelentése alapján nem valósítja meg az építési munkákat a kölcsönszerződésben előírt időpontig, vagy nem az általa a hitel igénylő lapon megjelölt célra fordítja a kölcsön összegét, akkor a kölcsönügylet átárazásra kerül és az eredeti kölcsönügylet befogadásának megfelelő K&H Szenzációs forint hitel szabad felhasználásra hirdetmény alapján kamatozik a továbbiakban.

E havi ajándékunk

Igényeljen hitelt nálunk és kapjon értékes ajándékokat!


Nézze meg e-havi ajándékainkat: KATT IDE


gps

Copyright 2009-2010 Hitel és jelzálog! Minden jog fenntartva!